Nederlands English

17 Jun 2020
De Botswaanse Sunday Standard meldde: "De Britse mensenrechten groep Survival International gaat opnieuw het gevecht aan met de Botswaanse regering vanwege arrestaties van Bosjesmensen in het Central Kalahari Game Reserve. De beschuldiging was het jagen voor voedsel en het verbouwen van mais, watermeloenen, bonen en pompoenen. Volgens de regering is er een verbod op zelfvoorzieningslandbouw en de jacht in het CKGR. Zij zijn van mening dat er genoeg natuurlijke producten groeien in het CKGR en dat de Bosjesmensen een voedsel pakket krijgen. Dit zou genoeg zijn om van te leven. Survival International verwijst naar de uitspraak van het Hoge Gerechtshof in 2006 waarin jacht en zelfvoorzieningslandbouw zijn toegestaan door de San in het CKGR." Op de startpagina van de SEMK Botswana website staat een link naar het gehele artikel. (Engels)
Bij het artikel staat een foto van een groep mensen die een traditionele dans opvoeren. Ik begrijp het verband niet met deze dansers en de gearresteerde mensen, die tegenwoordig niet meer traditionele kleding dragen. De San zijn niet blij met deze foto's. Dit was geen goede keuze nu op dit moment over de hele wereld massa demonstraties gehouden worden tegen racisme.10 Jun 2020
Ik heb het contact met twee onderwijzeressen die wij financial ondersteunden verbroken. Twee weken nadat geld was overgemaakt liet één van hen weten dat het nog niet was aangekomen. Ik adviseerde twee keer bij de bank te informeren, maar het was er niet. Toen ik een kopie van een bericht om inlichtingen hierover, dat ik op de website van de bank had geplaatst, aan haar doorstuurde, bleek het geld wel te zijn bijgeschreven. Volgens haar was er een nep contact op de what's app geplaatst door een vriendin, later door een andere vriendin. (Er was inderdaad een contact verwijderd en één bijgeplaatst door de andere onderwijzeres.) Zij zelf had nog nooit met mij gechat en gemaild. Dit leek mij ongeloofwaardig en ik heb gemeld hierbij niet betrokken te willen zijn en het contact te gaan verbreken. Jammer dat dit is gebeurd. Maar het is niet de eerste keer dat iemand meldde dat het geld niet was aangekomen. Na deze persoon geschreven te hebben dat mijn bank een onderzoek was begonnen, werd ondekt dat het geld er al lang was, de bank bediende had het over het hoofd gezien.
Geschiedenis
2015
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2016
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2017
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2018
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2019
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2020
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2021
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2022
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
Cookie vrij - Deze website gebruikt geen cookies