Nederlands English

27 May 2020
Deze week is er koud weer voorspeld in het zuidelijk deel van Botswana, inclusief Ghanzi. De verwachtte temperatuur voor de nacht van 27 - 28 mei is -6 C tot 2 C, en de dagtemperatuur tussen 16 en 21 C.
22 May 2020
Bij drie San gemeenschappen in Ghanzi zijn een tent per gemeenschap geplaats met het geld dat SEMK Botswana heeft gezonden. Ook is er brandhout voor 18 gezinnen gekocht. Geld voor de huur van toiletten waar om gevraagd werd hebben wij niet gegeven. Aangezien het probleem van de toiletten, de tenten en het brandhout niets te maken heeft met het COVID-19 virus, maar aan de verwaarlozing van de San door de regering (de regering heeft hen uit het Central Kalahari Game Reserve gehaald zonder hen een goede nieuwe woonplek te bieden en hen te begeleiden om aan het leven buiten het CKGR te wennen). SEMK Botswana is van mening dat het gebrek aan fantsoenlijke accomodatie, stromend water, riolering en brandhout niet opgelost dient te worden door ons, maar door de regering. Het deed ons echter pijn dat er mensen in de kou moeten slapen gedurende de komende winter, wel wat eten krijgen van de regering maar geen brandstof hebben om het te koken, en wij hebben dus wat geld gestuurd.
4 May 2020
Wilde Ganzen schreef dat zij zich grote zorgen maken over de verregaande gevolgen van de COVID-19 crisis en komt met extra steun voor alle organisaties waar zij reeds mee samenwerken. Er is een ‘Wilde Ganzen Corona Fonds’ opgezet, waarmee Particuliere Ontwikkelingsinitiatieven (POI’s) en Lokale Partnerorganisaties (LPO’s) met concrete maatregelen in kunnen spelen op acute behoeften van mensen die leven in armoede. Dit noodfonds is dus niet beschikbaar voor organisaties met wie zij op dit moment geen lopende samenwerking hebben, of waar zij in de afgelopen vier jaar mee hebben samen gewerkt en projecten hebben afgerond.
2 May 2020
De heer Kahuadi gaf aan dat de belangrijkste hulp die de San Communities in Ghanzi op dit moment nodig hebben zijn: onderdak, eten, brandhout en toiletten. (zie 30 april) Echter, deze basis behoeften zijn al belangrijk geweest sinds zij het Central Kalahari Game reserve hebben verlaten. Dat er nog steeds mensen in mensonterende omstandigheden leven, is verbazingwekkend. Dit is het goede moment om een plan te maken om de San Communities uit deze situatie te halen. Een plan, dat hen een perspectief geeft op een zelfstandig en waardevol leven.
1 May 2020
Ik wilde de Wilde Ganzen om een donatie voor de tenten vragen. De procedure voor de aanvraag gaat in 4 stappen en duurt lang. Ik heb in een email laten weten dat ik hoop dat een procedure voor noodhulp wordt gemaakt.
Geschiedenis
2015
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2016
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2017
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2018
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2019
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2020
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2021
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2022
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
Cookie vrij - Deze website gebruikt geen cookies