Nederlands English

31 Dec 2016
Niets gebeurd.
30 Dec 2016
We kregen gisteren een mooie donatie waar we heel blij mee zijn.

29 Dec 2016
Niets te melden.
28 Dec 2016
Weer niets belangrijks gebeurd.
27 Dec 2016
Niets belangrijks gebeurd gisteren.
26 Dec 2016
Het verslag van 9 september is op de website geplaatst.
25 Dec 2016
Wij wensen iedereen een prettig Kerstfeest.
We kregen een email van een Nigeriaanse advocaat, met de vraag of wij belang hadden bij een grote som geld om te investeren. Hij werkt in opdracht van een Nigeriaanse vrouw, die dit geld van Shell had gekregen als een compensatie.
Ondanks dat ik in geen enkele god geloof, heb ik gisteren toch maar een gebeden om te vragen of er voor Xwaa nu eindelijk een veilig tehuis gevonden kan worden.
24 Dec 2016
Gisteren is de vogelkooi verkocht. Hij zal worden gebruikt om een zanglijster in te doen op een vogel tentoonstelling. De koper vertelde dat dit type kooi in Indonesië speciaal voor zanglijsters werd/ wordt gemaakt. Komt dat mooi uit.
Ik ontdekte dat onze website was bezocht door de website http://bushmenprayer.blogspot.nl/2014_04_01_archive.html. Op deze website wordt uitgebreide, duidelijke informatie over de Bosjesmensen gegeven, al is het wel in het Engels. Voor geïnteresseerden in Bosjesmensen is het zeker de moeite waard de site te bezoeken.
We kregen weer een email van Mr. Dave en Angela, nu ging het over € 1,270,437.00. Waar wij in een bedrag een punt zetten, wordt in Botswana een komma gezet, en waar wij een komma zetten gebruiken zij een punt. Misschien wordt dit in heel Afrika gedaan. Ik heb de email niet geopend.
23 Dec 2016
Er stond in Mmegi een waarschuwing voor regen, mogelijk 50 mm in 24 uur, hevige wind en onweer, van 23 tot 26 december. Men werd aangeraden voorzorgsmaatregelen te nemen.

22 Dec 2016
Niets belangrijks gebeurd gisteren.

21 Dec 2016
Er was een bod op onze vogels die te koop staan op Marktplaats. Iemand wilde ze ruilen voor een mini laptop en een aantal hard drives. En als de vogels thuis bezorgd werden kregen we nog een paar extra hard drives. Ik dacht wat moeten we hier mee. Henk had een ander idee, hij dacht dat het misschien gestolen goederen waren. Ben er niet op in gegaan.

20 Dec 2016
Gisteren heb ik een email gestuurd naar de Ombudsman in Botswana.

19 Dec 2016
De Sunday Standard publiceerde een artikel geschreven door Sonny O. Sente. Hij/ zij ziet een werkloosheids golf aankomen in Botswana en daarom vindt hij/ zij dat de jongeren hun ouders nu al moeten waarschuwen dat zij volgend jaar bij het kerstbezoek aan hen in hun geboortedorpjes geen geld meer zullen hebben om hun ouders een kerst maaltijd te geven. Lees meer in het Engels:
http://www.sundaystandard.info/let-us-not-buy-our-parents-rice-x-mas
Mmegi publiceerde een artikel waarin door de Meteorogolische Dienst geadviseerd werd om nu al voorbereidingen te treffen voor de tweede helft van het regenseizoen in januari en februari 2017, aangezien er voor het hele land hevige regenbuien worden voorspeld, met de kans op overstroningen zoals die er waren in het jaar 2000. Grote delen van Botswana stonden toen onder water. Vijf maanden geleden vroeg President Ian Khama nog om hulpgeld vanwege de hongersnood die dreigde door de extreme droogte. Ook bij overstromingen zullen er oogsten mislukken en hulpgelden nodig zijn.

18 Dec 2016
Mr. Dave en Angela willen ons wel graag helpen, ze stuurden nog een email. Die heb ik verwijderd, want als iets te goed lijkt om waar te zijn,dan is dat het meestal ook niet.
17 Dec 2016
Gisteren de uitkomst van het TBC onderzoek gekregen, ik heb geen TBC.
Ik heb nogmaals op Google gezocht voor informatie over de Ombusman, en vond een email adres, een telefoonnummer (verschillend van de Kinderbescherming) en aan adres. Daar ga ik volgende week mee bezig.
Mr. Dave en zijn verloofde Angela stuurden een email, in slecht Nederlands geschreven, om te vertellen dat zij in een loterij £1.2 miljoen hadden gwonnen en besloten hadden dit weg te geven. SEMK was één van de gelukkigen die £ 1 miljoen zouden krijgen. Of ik maar wel eerst mijn ID number op wilde sturen, dan kond er nagegaan worden of wij zijn wie we zeggen te zijn. Als ze het zo graag willen geven, ons bankrekening nummer staat op de website, dus ze kunnen het zo overmaken. Ik heb de email bij de spam gedaan en verwijderd.
16 Dec 2016
Gisteren heb ik twee keer de Kinderbescherming in Botswana gebeld, de telefoon werd niet opgenomen. Op Google gezocht of het nummer misschien verkeerd was. Ik kwam terecht op de website van de Ombudsman, en vond het knopje “contact”. Mijn vreugde over nu eindelijk het verhaal op de goede plek te kunnen leggen duurde niet lang, de pagina was niet bereikbaar.

15 Dec 2016
Het verslag van 8 september is op de website gezet.
Bijna iedere dag ben ik met voorbereidingen voor de volgende cursus bij Nampol bezig. Het maken van matjes om onder de borduur- en uitprikkaarten te leggen tijdens het maken van de gaatjes; het zoeken naar geschikte lapjes voor spookpoppetjes en voor de studenten om zakjes van te maken om hun schaar, potloden, puntenslijper enz in op te bergen; sommige lapjes moeten gewassen en gestreken worden. De sokpop die ik gemaakt heb als voorbeeld ligt te wachten op een jurk, de lap stof wordt nu als deken gebruikt. Ben ik nu dement aan het worden dat ik deze kleuterwerkjes leuk vind, of ben ik nog steeds een beetje kind?
Het bezoekers aantal op onze website gaat gestadig om hoog. Was tot drie maanden geleden het hoogste gemiddelde 9, op dit moment is het 15. Bijna 1/3 hiervan bezoeken de site voor de eerste keer.

14 Dec 2016
Gisteren ben ik naar de GGD geweest voor een controle op TBC en moet vrijdag terug komen voor de uitslag.
Er is een email gekomen van SOS Kinderdorpen in Tlokweng. De directeur heeft zijn zorgen over Xwaa nogmaals onder de aandacht van maatschappelijk werk in Ghanzi gebracht. Mij werd geadviseerd als er weer geen reactie komt het aan de afdeling Kinderbescherming door te geven. Dit zal ik doen, zodra ik de contact gegevens heb gekregen. Wat handwerkles op hun kleuterschool betreft, alleen de twee andere dorpen in Botswana hebben een kleuterschool, in Tlokweng gaan de kinderen naar openbare scholen. Er was wel een mogelijkheid om na school en in weekeinden te helpen. Ik heb gevraagd of ik op de openbare school zou kunnen helpen, dan kan ik meteen zien hoe daar les gegeven wordt.
Ik heb geïnformeerd bij Flight Connect, de busdienst van Johannesburg naar Gaborone, of de bus langs Tlokweng komt. Dan is zo, maar er kan alleen uitgestapt worden bij de grens of in Gaborone.
13 Dec 2016
De spotprent in Mmegi over de voetballen die President Ian Khama in eigen doel had geschopt is vervangen door een andere spotprent.12 Dec 2016
Weer niets te melden.
11 Dec 2016
Niets te melden.
10 Dec 2016
Gisteren is het verslag van 7 september op onze website geplaatst.
9 Dec 2016
De Debswana diamand mijn maatschappij heeft begrepen, wat Engeland en Nederland begin 20ste eeuw al zagen, dat als medewerkers in een goede leefomgeving wonen, zij betere werkprestaties leveren. Debswana gaat het gebouw voor alleenstaande mensen opknappen en voor medewerkers die een gezin hebben worden op een nieuw terrein huizen gebouwd. Debswana voelde zich verplicht er voor te zorgen dat de medewerkers fris en klaar waren om elke dag met een nuchter verstand te beginnen. Hier hebben zij Pula 200 miljoen voor over.(Gelezen in Mmegi) Who is going to follow?????
Ook gelezen in Mmegi dat president Ian Khama al met meerdere ballen in eigen doel had gescoord. Zie de spotprent, rechts onder op startpagina van Mmegi, met de tekst: Misschien moeten we iets anders proberen!. http://www.mmegi.bw/
SELEFU
8 Dec 2016
Gisteren het verslag van 6 september op de website geplaatst.
7 Dec 2016
In Botswana had iemand mij verteld dat de baby van haar zuster na 7 maanden zwangerschap was overleden. Dit was haar tweede baby die op deze manier overleed. De uitleg was dat er lucht in de baarmoeder was gekomen waardoor er een infectie was ontstaan. Ik schrok hier van, want al in het begin van de 20ste eeuw was dit in Engeland bekend en werden er, vaak met succes, maatregelen tegen genomen. Weliswaar toen alleen voor de rijken, maar men zou er in Botswana ondertussen toch ook van op de hoogte moeten zijn. Ik heb informatie van internet gekopiëerd en per brief naar de persoon die het mij vertelde gestuurd. Hopelijk kan ze het gebruiken om verbeteringen in Botswana te ewerkstelligen.

6 Dec 2016
Gisteren is er niets gebeurd.
5 Dec 2016
President Ian Khama wordt steeds sneller en vaker boos op zijn ministers, die hij beschuldigt van incompetentie. De oppositie is het hier helemaal mee eens. Met andere woorden, de President schiet de bal in zijn eigen doel.
4 Dec 2016
Gewerkt aan voorbereidingen voor de lessen bij Nampol volgend jaar. De studenten gaan van een sok
een pop maken. Ik heb een voorbeeld hiervoor gemaakt. Het was niet gemakkelijk om een jurk te ontwerpen die gemakkelijk door de studenten nagemaakt kan worden. Gisteren is me dit gelukt. Om de gaten in de borduurkaarten te maken is een zachte ondergrond nodig. Hiervoor ben ik een oude deken in vierkante aan het knippen en er onder naai ik een stuk stof voor extra stevigheid. Hoeveel er nodig zijn is nog niet bekend, ik hoop dat 60 genoeg is. Ze moeten gewassen worden, de deken ruikt wat muf. De prikpennen blijken niet scherp genoeg te zijn, die worden bijgewerkt. De kaarten waar op geborduurd wordt kunnen ook gebruikt worden om op de weven. Vorig jaar werden er kleine naalden gebruikt voor het weven, dat was onhandig. Ik heb op internet gezocht naar weefnaalden, de goedkoopste was € 0,98 per stuk. Dat is bijna € 60 voor 60 naalden, dat is te veel. Zal in winkels voor goedkopere kijken.
3 Dec 2016
Een paar sokken afgemaakt en verkocht.
2 Dec 2016
Gisteren het verslag van 5 september op de website geplaatst.

1 Dec 2016
Niets te melden.
Geschiedenis
2015
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2016
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2017
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2018
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2019
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2020
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2021
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2022
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
Cookie vrij - Deze website gebruikt geen cookies