Nederlands English

30 Jan 2021
Door een samenwerking van het Departement van Sociale Bescherming onder het Minsterie van Lokale Overheid en Plattelandsontwikkeling in Botswana en UNICEF Botswana hebben deze Child Frontiers de opdracht gegeven een analyse te schrijven over het Maatschappelijk Werk en Maatschappelijk Werkers in Botswana over de preventie en voorkoming van geweld tegen kinderen. Gepubliceerd maard 2020.
Ofschoon de aanbevelingen om de problemen waar het Maatschappelijk Werk en de Maatschappelijk Werkers tegen aan lopen goed zijn, een aanbeveling om lijfstraffen in Botswana wettelijk te verbieden is er niet. Lijfstraffen in scholen in Nederland werden in 1820 verboden. Maar 200 jaar later is dit in Botswana nog toegestaan.
"Een kind dat de wet heeft overtreden en schuldig is verklaard kan onder toezicht gesteld worden, in welk geval een reclasserings ambtenaar de toezichthouder is. Het is belangrijk er de nadruk op te leggen dat lijfstraffen een bedongen straf is welke de Kinder Rechtbank uit kan voeren in tegenwoordigheid van een reclasserings ambtenaar en een maatschappelijk werker. Er zijn geen verzorgings maatregelen met betrekking tot lijfstraffen anders dan dat er niet meer dan zes stokslagen gegeven mogen worden."
"Een maatschappelijk werker is ook verantwoordelijk voor het regelen van de begrafenis voor beschermde kinderen als zij in hechtenis zijn."
Ik hoop dat deze laatse zin niet betekent dat er verwacht wordt dat kinderen zouden kunnen overlijden als gevolg van de stokslagen.
Hoe gaat Maatschappelijk Werk en Maatschappelijk Werkers kinderen beschermen tegen lijfstraffen als dit in Rechtbanken, scholen en Kgotla's (dorpsraden) mag? Hoe beschermen zij kinderen tegen geweld van ouders, onderwijzers, verzorgers, als die weten dat het wettelijk is toegestaan? Of misschien zelfs wel denken dat het verplicht is.
Op 30 january heb ik een email gestuurd naar Child Frontiers and UNICEF Botswana met de vraag, of the aanbeveling om lijfstraffen te schrappen uit de Botswaanse wet misschien was vergeten in het rapport te zetten. Als in één gedeelte staat dat kinderen beschermd moeten worden tegen geweld, een ander gedeelte staat dat ze bij wet lijfstaffen mogen ondergaan, is dit rapport nutteloos.
14 Jan 2021
Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond en COVID vrij 2021.
Er is een doos met boeken en babykleren verzonden, de boeken voor Pioneer Academy en de kleren voor Window of Hope Centre.
Geschiedenis
2015
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2016
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2017
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2018
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2019
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2020
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2021
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2022
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
Cookie vrij - Deze website gebruikt geen cookies