Nederlands English

30 Apr 2020
De heer Kahuadi schreef: Ik stuur u hierbij meer foto's van onze bevindingen tijdens ons bezoek aan de wijken van gisteren. Wij zagen dat er vier basis benodigdheden zijn bij de San groepen. Onderdak, eten, brandhout en toiletten. De politie en leger ontmoedigen mensen om gebruik te maken van het toilet (men doet zijn behoeften tussen de bosjes) en brandhout. Zij hebben geen brandhout en toilet in hun huis. Dit is geen fatsoenlijke behandeling. We zijn in onderhandeling met de firma die Dixies verhuurd, dat kost P 3.000 per maand. Op 4 plekken = P 12.000. Dat zal helpen dat mensen niet de bosjes in gaan. Het brandhout is slechts 100 km buiten Ghanzi verkrijgbaar. Eén van de boeren heeft aangeboden dat wij het daar kunnen halen. De uitdaging is de kost van de benzine om het op te halen, het ophalen kan Window of Hope Center doen. Benzine prijs en wat geld voor de mensen die het ophalen is ca P 1.000 per lading. 4 Ladingen per maand zijn nodig, dus P 4.000. 10 families kunnen hiervan profiteren. De 4 toiletten zullen op 4 plaatsen worden gezet. De firma doet het onderhoud er van.
Overzicht kosten.
1. P 12.000 voor toilet huur per maand (ongeveer € 918)
2. P 4.000 voor brandhout per maand (ongeveer € 306 per maand)
3. P 5.000 per tent. x 10, = P 50.000 (ongeveer € 3.820)
Mevrouw Corrie, de bovenstaande informatie betekent niet dat u alles moet doen. We wilden een groter plaatje geven van wat nodig is. Tijdens ons bezoek aan de getroffen families was dit wat ze ons vertelden. Uw ondersteuning zal regelrecht ten bate van de San groep komen. Wij zullen ook waarborgen dat de Regering de ondersteuning van uw stichting erkent. De Regering geeft voedsel aan sommige families en een kraan met gratis water (in de wijk). Dat is goed, maar bovenstaande behoeften worden niet gegeven. Het voedsel is niet genoeg voor iedereen. We zitten in een lockdown in onze huizen met weining ondersteuning voor basis benodigdheden. Ze hebben voedsel zonder gas om op te koken. Geen toiletten. Als de politie en leger hen op straat vinden worden ze verteld hun brandhout achter te laten en naar huis te gaan. Dit is geen eerlijke behandeling. Toen de regels gemaakt werden werd er niet gekeken naar de leefstijl van de verschillende groepen mensen in Botswana. Ze kwamen met de aanpak van één maat past iedereen, die echter niet iedereen past. Ik zal u onze bevindingen blijven sturen. Dank U.


29 Apr 2020
De heer Johannes Kahuadi van het Windows of Hope Center in Ghanzi meldde dat het voor de San Communities onmogelijk is om zich aan de voor de COVID-19 verplichte afstand van elkaar te houden. Ze moeten thuis blijven en wonen met te veel mensen in 1 hut. Meneer Kahuadi bezocht verschillende wijken in Ghanzi en ontdekte dat in één van de hutten 35 mensen wonen, die 's nachts buiten slapen. Zijn wens was om legertenten te kopen en die op de erven van de mensen te plaatsen. Dit slaat twee vliegen in 1 klap want na de pandemie kunnen de tenten blijven staan om bescherming te bieden tegen winterse kou, en zomerse regen en zon. SEMK Botswana heeft geld voor twee tenten overgemaakt en gaat een project starten om meer tenten te kunnen kopen.
15 Apr 2020
Egyptair heeft laten weten dat mijn vlucht naar Johannesburg op 28 april gecanceld is. Ik had het agentschap, Kilroy, al laten weten dat ik mijn kaartjes wilde omboeken naar een datum waarop het veilig zou zijn weer te reizen. Het is onbekend hoeveel compensatie gegeven wordt.
We zijn begonnen met drie onderwijzeressen financieel te ondersteunen. Twee worden niet doorbetaald tijdens het sluiten van hun school, omdat het een privé school is. Regeringsscholen betalen het salaris wel. Eén heeft haar baan opgezegd omdat zij werk niet kon combineren met haar opleiding. We hebben geld gestuurd naar Window of Hope voor de straatkinderen. Omdat er wereldwijd veel vraag is naar voedsel, zijn de prijzen omhoog gegaan en zijn er meer ondervoede kinderen in Botswana.
Geschiedenis
2015
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2016
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2017
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2018
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2019
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2020
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2021
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
2022
JanFebMaa
AprMeiJun
JulAugSep
OktNovDec
Cookie vrij - Deze website gebruikt geen cookies