Nederlands English

Nieuws artikelen met het label label Diamant Mijn


Zondag 27 Maart 2011label Diamant Mijn
In het Central Kalahari Game Reserve, in 1961 opgericht als leefgebied voor de bosjesmensen en de inheemse dieren, ontstaat nu de diamantmijn Gope.
 
Zondag 27 Maart 2011label Diamant Mijn
De Gope Verkennings Maatschappij zal een speciaal zadenfonds oprichten voor de dorpjes die getroffen zijn door het oprichten van de Gope mijn. Zij zullen "hand-in-hand" samen werken met de getroffen dorpjes. Het fonds is er op gericht om de dorpjes te ondersteunen bij duurzame projecten.
 
Zondag 27 Maart 2011label Diamant Mijn
Op 12 maart 2011 berichtte de Botswaanse krant Sunday Standard dat er een begin gemaakt gaat worden met de diamantmijn bij het dorpje Gope in het zuid oosten van het CKGR. In hun jaarlijkse rapport van 2010 staat dat het inrichten van de kampverblijven voor de medewerkers is gepland voor het 2de kwartaal van 2011 en de toegang naar de diamanten in de grond gemaakt zal worden. Constructie van de eerste fase van dit spannende project zal in 2011 beginnen en de mijn zal in 2013 productief worden.
 
Over deze site Ondersteunen van de Bosjesmensen zodat zij in het Central Kalahari Game Reserve kunnen blijven wonen zoals en zolang zij dat willen. Het CKGR was voor hen opgericht.
Cookie vrij - Deze website gebruikt geen cookies