Nederlands English

Nieuws
Donderdag 26 Maart 2020
De Botswaanse regering heeft grandioos de boot gemist door het plan dat de EU Delegatie Botswana had gemaakt om scholen voor te bereiden op Public Health Emergencies, niet uit te voeren. Dit zou geholpen hebben om op tijd informatie te verspreiden en maatregelen te treffen zodat het voor alle Botswanen meteen duidelijk zou zijn geweest dat het COVID-19 virus een serieus te nemen ziekte is.

Bron: Sunday Standard. Botswana.
 
Donderdag 26 maart 2020
De gedeelte van de Botswaanse Kinderwet luidt: "Een wet om voorzieningen te maken voor de ontwikkeling en de rechten van het kind; de ontwikkeling van sociale contacten, de fysieke, emotionele, intellectuele ontwikkeling en het algemene welzijn; de bescherming en veiligheid; het opzetten van structuren voor de voorzieningen van de zorg; ondersteuning, bescherming en revalidatie van kinderen; en voor daarbij betrokken zaken." Dit geeft reeds een voorbeeld van hoe kinderen behandeld zouden moeten worden en is dus een grote verantwoordelijkheid van de regering. De vraag is of de regering bereid was/ is deze op zich te nemen. De voorgaande budgetten en het budget voor 2020 voor het onderwijs laten zien dat hier twijfel over is.

Bron: Sunday Standard. Botswana.
 
Donderdag 9 Januari 2020
De Verenigde Naties concludeert uit hun onderzoek dat Botswana nog steeds niet de inheemse bevolking (Bosjesmensen/ San) erkent als inheems. De declaratie van de VN is de basis voor het ontwikkelen van nieuwe wetten, beleid en richtlijnen voor het handhaven van de rechten van inheemse mensen. De US Staats Departement maakt zich zorgen over de Botswaanse discriminatie van de Bosjesmensen onder het bewind van voormalig President Dr. Ian Khama.

Bron en volledig artikel: sundaystandard.info/first-nations-still-invisible-in-botswanas-official-statistics-report/
 
Woensdag 18 September 2019
 
Donderdag 29 November 2018
Het jachtverbod in Botswana vernietigt de unieke "taal" die de Bosjesmensen gebruiken tijdens het jagen. Deze "taal" bestaat uit signalen die zij met hun handen maken en het imiteren van vogel- en dieren geluiden, om aan de andere jagers te laten waar de prooi is en welke kant die op gaat. Lees het hele artikel in het Engels. www.sundaystandard.info/hunting-ban-killing-unique-ancient-bushmen-language
 
Over deze site Ondersteunen van de Bosjesmensen zodat zij in het Central Kalahari Game Reserve kunnen blijven wonen zoals en zolang zij dat willen. Het CKGR was voor hen opgericht.
Reden van oprichting CKGR.
Verslag Nampol Vocational Training Center 2017
Nampol Vocational Training Center 2016
Cookie vrij - Deze website gebruikt geen cookies